۳ دستور پخت غذای سریع و سالم با زودپز

0

چطور با زودپز غذاهای سریع بپزیم؟ دلتان می‌خواهد خودتان آشپزی کنید، اما فرصت کافی برای این کار را ندارید؟ دلتان می‌خواهد سرعت آشپزی خود را افزایش دهید و درعین‌حال کیفیت و ارزش مواد غذایی را حفظ کنید؟ ما به شما زودپز را توصیه می‌کنیم. دیگی که غذا در آن با کمک فشار بخار آب، در زمان کمی می‌پزد. این مقاله شما را با چند نمونه از غذاهایی که توسط زودپز انجام می‌شود آشنا خواهد کرد.

غذای سالم با زودپز

چرا از زودپز استفاده کنیم؟

با توجه به شرایط زندگی امروز و شاغل بودن اکثر خانم‌ها، سرعت یکی از مسائل مهم در آشپزی به شمار می‌رود. به همین دلیل نیاز به دستگاه‌هایی که سرعت بیشتری به آشپزی ببخشند، هرروز بیشتر از قبل احساس می‌شود. زودپز دستگاهی است که پختن مواد غذایی در آن در یک ظرف دربسته و تحت‌فشار انجام می‌شود. با این روش سرعت پخت غذا افزایش می‌یابد و ویتامین‌های غذا نیز بهتر در آن باقی می‌ماند. بدنه دیگ زودپز از جنس فولاد ضدزنگ یا آلیاژی از آلومینیوم است. روی درپوش این وسیله نیز یک دریچه اطمینان وجود دارد. وقتی فشار بخارآب به حدی می‌رسد که ظرف نمی‌تواند آن را تحمل کند، این دریچه بازشده تا بخارآب از آن خارج شود.

زودپزها چگونه کار می‌کنند؟

نقطه‌جوش مایعات با بالا رفتن فشار افزایش می‌یابد که اساس کار دیگ زودپز نیز همین است. وقتی غذا را به همراه آب در داخل ظرف می‌ریزیم و به آن حرارت می‌دهیم، آب شروع به جوشیدن و بخار شدن می‌کند. به‌تدریج که بخارآب در داخل ظرف بیشتر می‌شود، فشار داخل ظرف نیز افزایش می‌یابد؛ درنتیجه نقطه‌جوش آب با افزایش فشار بالا می‌رود و به ۱۳۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد. قرار گرفتن مواد غذایی در دمای بالا، سرعت طبخ را افزایش داده و موجب می‌شود تا غذا در زمان کوتاه‌تری بپزد.

شاید براتون جالب باشه:
طرز تهیه مربای زرشک

مزایای استفاده از زودپز در آشپزی

  • حفظ مواد مغذی و طعم غذا
  • حفظ طعم طبیعی غذا
  • حفظ ویتامین‌ها، مواد معدنی، عطر، رنگ و طعم در انواع سبزی‌ها
  • میزان مصرف مایعات کمتر به دلیل تبخیر پایین‌تر
  • صرفه‌جویی در زمان و انرژی

دستور پخت چند غذای سریع با زودپز

زودپز قادر به پخت غذاهایی مانند کباب، خورشت، سوپ، سبزی‌ها،‌ تخم‎مرغ آب‎پز، کیک پنیر و حتی برنج است. در ادامه متن سه دستور غذایی که با زودپز آماده می‌شود، ارائه‌شده است.

غذای سالم قورمه سبزی با زودپز

۱- دستور پخت قورمه‌سبزی با زودپز

قورمه سبزی با زودپز

مواد لازم برای ۴ نفر

  • گرم گوشت خورشتی (ماهیچه گوسفندی تقسیم‌شده یا راسته گوساله)
  • یک پیاز متوسط
  • ۲۵۰ گرم سبزی قورمه‌سبزی
  • یک‌چهارم لیوان لوبیا قرمز یا لوبیا چشم‌بلبلی
  • ۲ تا ۳ عدد لیموعمانی

دستور پخت

مدت‌زمان طبخ این غذا یک ساعت طول می‌کشد. روش پخت به این صورت است که ابتدا سبزی قورمه‌سبزی را که شامل تره، جعفری، گشنیز و شنبلیله است، تهیه‌کرده و پس از شستن، روی تخته مخصوص خرد می‌کنید تا ریز شود. سپس پیاز را خرد کنید و آن را در روغنی که قبلاً در زودپز داغ‌کرده‌اید، بریزید. به آن زردچوبه و نمک نیز اضافه کنید. بعد از سرخ شدن پیاز، گوشت را به آن اضافه کنید و با یک قاشق چوبی آن را جابجا کرده تا تغییر رنگ دهد. سپس سبزی را به مواد اضافه کرده و آن را با گوشت و پیازداغ تفت دهید. بعد از تفت دادن، دو لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس لیموعمانی رو با چنگال سوراخ‌کنید و به همراه نمک و فلفل به محلول اضافه کنید.

شاید براتون جالب باشه:
طرز تهیه مربای به و فوت و فن‌های آن

سپس درپوش زودپز رو بگذارید تا ۵۰ دقیقه بپزد. لوبیا را از قبل خیس کنید و چند بار آب آن را عوض کنید. سپس آن را جداگانه با مقداری نمک بپزید تا آب آن به خورد لوبیا رود؛ زیرا اگر به همراه مواد دیگر پخته شود، امکان له‌شده آن در زودپز وجود خواهد داشت. بعد از ۵۰ دقیقه درپوش زودپز را بردارید و لوبیا را با نصف استکان آب‌لیمو و یا دو الی سه قاشق آب‌غوره به خورشت اضافه کنید. بعداز اینکه یک جوش زد، غذا رو از رو گاز بردارید.

خوراک مرغ با زودپز

۲- خوراک مرغ با زودپز

مواد لازم برای ۴ نفر

  • ۵ تا ۶ عدد پیازمتوسط
  • ۴ تکه مرغ
  • زعفران
  • نمک

دستور پخت

ابتدا پیاز را رنده کنید. بدین منظور می‌توانید از خردکن استفاده کنید. سپس پیاز خرد شده را طوری در زودپز بچینید که کف آن دیده نشود. اکنون تیکه‌های مرغ را بر روی پیاز قرار دهید، باقی پیازها را بر روی مرغ‌ها بریزید، طوری که کاملاً روی آن‌ها پوشانده شود. اکنون زودپز را روشن کنید و شعله را روی حداقل تنظیم کنید. با این شعله نتیجه دلخواه بعد از ۳۰ الی ۴۵ دقیقه به‌دست می‌آید. هر چه شعله کمتر و زمان بیشتر باشد، نتیجه بهتر می‌شود. زمانی که پیاز، آب انداخت و مرغ هم روغن‌دار شد، وقت اضافه کردن ادویه و نمک است. بعد از چند دقیقه نیز نمک و زعفران را اضافه کنید. درپوش زودپز را بگذارید تا به مدت ۱۵ دقیقه با شعله کم بپزد.

غذای سالم با زودپز

۳- ذرت مکزیکی با زودپز

مواد لازم

  • ذرت دانه شده
  • سس مایونز
  • آویشن
  • فلفل سیاه
  • قارچ
  • کره
  • روغن‌زیتون
  • لیموی تازه یا آب‌لیمو
شاید براتون جالب باشه:
واویشکا، غذایی سریع و مقوی

دستور پخت

ذرت‌های دانه شده را با مقداری آب، در درون زودپز بریزید و به مدت یک الی دو ساعت فرصت دهید تا بپزد. سپس ذرت‌ها را در آبکش فلزی بریزید و بر روی قابلمه‌ای که تا نیمه‌پر است، قرار دهید. بعد از آن، قارچ‌ها را خرد کرده و در لابه‌لای ذرت‌ها بریزید. در قابلمه را بگذارید تا بخارپز شود. بعد از پخت قارچ‌ها نوبت به تهیه سس می‌رسد. برای تهیه سس، فلفل سیاه، آب‌لیمو، آویشن و کره را با روغن‌زیتون مخلوط‌کنید. سپس ذرت‌ها را در سس بریزید و میل کنید.

 

غذای سریع ولی سالم

زودپزها به دلیل کوتاهی مدت‌زمان پخت غذا و کاهش مدت‌زمان قرار گرفتن در معرض حرارت،  بهترین ظروف برای پخت غذا محسوب می‌شوند. آن‌ها با حفظ مواد مغذی، طعم طبیعی غذا و صرفه‌جویی در زمان و انرژی، روزبه‌روز افراد بسیاری را به‌سوی خود جذب می‌کنند. در این مقاله سه دستور غذایی قورمه‌سبزی، مرغ پیاز پز و ذرت مکزیکی ارائه شد. امید است بهره کافی را از این مقاله برده باشید.

 

پیشنهاد اسکای پیا برای شما:

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

یک پاسخ قرار دهید