طرز تهیه مربای به و فوت و فن‌های آن

0

طعم یک مربای خانگی در کنار چای اول صبح می‌تواند شروع یک روز خوب را رقم بزند. تهیه مربای خانگی بسیار ساده و درعین‌حال لذت‌بخش است. یکی از میوه‌هایی که می‌توان مربای لذیذی با آن آماده کرد، «به» است. در این مقاله می‌خواهیم طرز تهیه مربای به را برایتان شرح بدهیم.

تهیه مربای به

 

مرباهای خوش‌رنگ، تزیین کننده سفره ایرانی

حتی اگر از طرفداران مربا نباشید بازهم نمی‌توان زیبایی‌های بصری چند شیشه مربا در کنج آشپزخانه را نادیده گرفت! خوردن مربا فقط مختص صبحانه نیست بلکه می‌توان از مرباها در تهیه دسر، شیرینی یا سرو عصرانه نیز استفاده کرد. همیشه داشتن چند شیشه مربا در خانه می‌تواند حسن‌های زیادی برایتان داشته باشد!

  • مثلاً هنگامی‌که میهمانی به خانه‌تان می‌آید می‌توانید برای عصرانه یک استکان چای خوش عطر، مقداری بیسکوییت و کمی مربای خوشمزه و شیرین آماده کنید.
  • یا اگر دوستی به خانه‌تان آمده یا شما به مهمانی می‌روید می‌توانید یک شیشه مربای خانگی خوش‌رنگ و لعاب به دوستانتان هدیه دهید.

 

مربای به

مربای «به» یکی از خوشمزه‌ترین مرباها است که می‌توانید در فصل پاییز برای خود و خانواده‌تان تدارک ببینید. مربای به بسیار ساده و بدون پیش‌نیازهای خاصی، قابل تهیه است. مواد لازم را آماده کنید و گام‌به‌گام با ما همراه باشید.

مربای به

مواد لازم برای تهیه مربای به

·       میوه به

مقدار میوه به را بر اساس میزان مربایی که نیاز دارید انتخاب کنید. ما اینجا مقیاس‌ها را بر اساس یک کیلو به در نظر می‌گیریم.

·       شکر

مقدار شکر موردنیاز به میزان به مورداستفاده بستگی دارد. برای یک کیلو به، تقریباً یک کیلو شکر نیاز دارید. باز این مقدار کاملاً به ذائقه خودتان بستگی دارد. اگر مربای به را شیرین‌تر و غلیظ‌تر می‌خواهید پس مقدار شکر آن را زیاد کنید.

شاید براتون جالب باشه:
طرز تهیه مربای زرشک

·       هل یا گلاب

برای اینکه مربایی خوش عطر آماده کنید می‌توانید از دانه‌های هل یا مقداری گلاب استفاده کنید. برای این منظور، پنج عدد هل کافی است. گلاب هم بسته به سلیقه خودتان می‌توانید یک تا دو قاشق غذاخوری به مربا اضافه کنید.

·       آب‌لیموی تازه

یک قاشق مرباخوری آب‌لیموی تازه می‌تواند از شکرک زدن مربا جلوگیری کند. البته با توجه به مقدار مربا، میزان استفاده آب‌لیمو بین یک قاشق چای‌خوری تا یک قاشق سوپ‌خوری متغیر است.

·       وانیل

مقداری وانیل نیز می‌تواند عطر خوبی به مربای به ببخشد. وانیل به‌اندازه یک‌چهارم یا یک‌هشتم قاشق چای‌خوری کفایت می‌کند.

·       گردو

اگر دوست داشتید می‌توانید مقداری گردو هم به مربا اضافه کنید. مقدار و درجه خُرد شدن گردوها کاملاً ‌به سلیقه خودتان بستگی دارد.

·       آب

برای میزان آب موردنیاز نمی‌توان مقدار دقیقی را ذکر کرد. تنها کافی است به مقداری آب در ظرف بریزید که کاملاً روی تکه‌های به را بگیرد.

 

طرز تهیه مربای به

برای تهیه کردن یک مربای به خوشمزه و خوش‌رنگ، این مراحل را به ترتیب انجام دهید.

·       آماده کردن میوه به

  • ابتدا میوه به را به‌خوبی بشویید و خیلی نازک پوست بگیرید. البته اگر دوست داشته باشید می‌توانید مربای به را با پوست هم درست کنید.
  • میوه به را به چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و دانه‌ها و قسمت‌های سفت آن را جدا کنید. حال می‌توانید تکه‌های به را در هر سایز و اندازه‌ای که دوست دارید برش دهید. فقط دقت کنید که قسمت‌های سفت داخلی باقی نمانده باشند.
  • تکه‌های به را داخل قابلمه بریزید. اکنون دانه‌های به که جدا کرده بودید را به مواد داخل قابلمه بیفزایید. این دانه‌های به باعث می‌شوند مربا حالتی غلیظ‌تر و بافتی بهتر پیدا کند.
شاید براتون جالب باشه:
طرز تهیه فرنچ تست، صبحانه بی نظیر فرانسوی

 

·       مرحله ابتدایی پخت مربای به

حال مقداری آب بر روی تکه‌های به بریزید تا حدی که فقط سطح آن‌ها را بپوشاند.

نصف مقدار شکری که آماده کرده بودید را به مواد بیفزایید.

قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید، درب قابلمه را ببندید و حدود ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تکه‌های به خوب بپزند.

پس‌ازاین مرحله مابقی شکر را اضافه کنید و دانه‌های هل را نیز داخل قابلمه بریزید و مجدداً درب آن را ببندید تا خوب بجوشد.

می‌توانید وانیل یا گلاب را نیز در همین مرحله اضافه کنید. ترجیحاً از بین وانیل، گلاب و دانه‌های هل، یکی را انتخاب کنید!

پس از یک ساعت، یک تکه به از داخل قابلمه بیرون بیاورید و مقدار نرمی آن را بسنجید. اگر با یک چنگال توانستید به‌راحتی تکه‌های به را نصف کنید یعنی به‌خوبی پخته است.

شهد و شربت مربا نیز باید قوام خوبی پیدا کند. یک قاشق از شهد مربا را داخل یک کاسه کوچک بریزید و بگذارید تا خوب سرد شود. اگر پس از سرد شدن، حالتی غلیظ و شبیه به عسل پیدا کرد یعنی مربای شما خوب پخته است!

·       مراحل نهایی پخت مربای به

در مراحل پایانی پخت، زمانی که مربای به رنگ و قوام خوبی پیدا کرد، آب‌لیمو را به آن اضافه کنید و بگذارید حدود ۵ دقیقه بجوشد.

سپس شعله را خاموش کرده و اجازه دهید مربا کاملاً ‌سرد شود.

پس از چند دقیقه مربای خوشمزه‌تان حاضر است. نوش جان کنید و لذت ببرید.

 

جمع‌بندی

همان‌طور که ملاحظه کردید تهیه مربای به بسیار ساده و لذت‌بخش است. فقط برای اینکه مربایی خوش‌رنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر شود، به چند نکته زیر توجه کنید:

  • میوه‌های که برای تهیه مربای به انتخاب می‌کنید کاملاً سالم، تازه و بدون لک و زدگی باشند.
  • در هنگام پخت مربای به هرگز نباید درب قابلمه را باز بگذارید! بستن درب قابلمه باعث می‌شود مربای به، رنگی قرمزتر به خود بگیرد.
  • تا زمانی که شهد مربا قوام لازم را پیدا نکرد شعله را خاموش نکنید. اگر در مراحل پایانی متوجه شدید که شهد آن زیاد است، می‌توانید برای چند دقیقه درب قابلمه را باز بگذارید و شعله را زیاد کنید تا شهد آن تبخیر شود.
شاید براتون جالب باشه:
تخم مرغ اسکرامبلی با پنیر

 

پبشنهاد اسکای پیا برای شما:

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

یک پاسخ قرار دهید