طرز تهیه مربای زرشک

0

احتمالاً هر زمان که اسم زرشک را می‌شنوید یاد زرشک‌پلو با مرغ می‌افتید! اما می‌دانید با زرشک می‌توان مربا هم تهیه کرد؟ تا‌به‌حال مربای زرشک را امتحان کرده‌اید؟! مربای زرشک، یک مربای پاییزی خوشمزه است که می‌توان آن را در وعده صبحانه، میان وعده و یا دسر استفاده کرد. حال می‌خواهیم طرز تهیه مربای زرشک را برای شما همراهان گرامی توضیح دهیم. با ما باشید.

 مربای زرشک

آموزش پخت مربای زرشک

برای تهیه مربای زرشک باید کمی حوصله و دقت به خرج دهید تا نتیجه خوبی را شاهد باشید. اما به‌طورکلی تهیه مربای زرشک کار سختی نیست. در ادامه به طرز تهیه مربای زرشک خانگی می‌پردازیم. مربای زرشک به جهت طعم فوق العاده ای که دارد و هم شیرینی و هم ترشی در کنار هم علاقمندان فراوانی دارد و هم دوستداران شیرینی و هم دوستداران ترشی را گرد هم آورده و برای صبحانه و عصرانه غذایی مفید و مقوی است.

 

ترکیبات لازم برای تهیه مربای زرشک

شما برای تهیه مربای زرشک به مواد زیر نیاز خواهید داشت:

  • زرشک( ترجیحاً تازه)، ۱ کیلوگرم (بسته به نیاز شما این مقدار متفاوت است)
  • شکر، ۱،۲ تا ۱،۵ کیلوگرم (استفاده از شکر نیز بسته به ذائقه شما بستگی دارد. اما ازآنجایی‌که زرشک ذاتاً ترش است، نسبت شکر باید بیشتر از زرشک باشد)
  • وانیل، یک‌دوم قاشق چای‌خوری
  • آب جوشیده و ولرم،‌ دو پیمانه
  • هل،‌ نصف یک قاشق چای‌خوری (دلخواه)
  • جوهر لیمو، یک قاشق چای‌خوری (دلخواه)

 

طرز تهیه مربای زرشک

برای تهیه مربای زرشک به شیوه زیر عمل کنید:

شستشوی زرشک

برای شستشوی زرشک به شیوه زیر عمل کنید:

  • قبل از هر چیز، زرشک‌ها را پاک کرده، مواد اضافی آن را بگیرید.
  • زرشک‌ها را خوب بشویید. می‌توانید آن‌ها را به مدت ۲ تا ۳ ساعت در یک کاسه یا تشت آب بگذارید تا خیس بخورد. با این کار برگ، خاک و مواد اضافی در زیر آب مانده و زرشک‌ها روی آب قرار می‌گیرند.
  • حال خارها و زرشک‌های ریز و خراب را جدا کنید. سپس زرشک‌ها را آبکش کنید.
  • در ادامه باید دم زرشک‌ها را جدا کنید.

پخت مربای زرشک

برای پخت مربای زرشک، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مقداری از شکر (حدوداً ۲۰۰ گرم) را بر روی زرشک ریخته و آن‌ها را در داخل یخچال بگذارید. با این کار زرشک مزه دار و آبدار می‌شود. زرشک‌ها را ۵ تا ۶ ساعت در داخل یخچال بگذارید.
  • شکر باقیمانده را آسیاب کنید.
  • شکر را به همراه آب ولرم و آب به‌جای مانده از زرشک و شکر مخلوط کنید. حال آن را در داخل یک قابلمه لعاب‌دار بریزید و روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید.
  • حال باید صبر کنید تا شربت بجوشد. می‌توانید در این مرحله جوهر لیمو را جهت جلوگیری از شکرک زدن اضافه کنید.
  • در ادامه زرشک‌ها را به شربت اضافه کنید. توجه داشته باشید که مربا را با هیچ وسیله‌ای هم نزنید! چراکه باعث له شدن یا به اصطلاح وا‌رفتن زرشک‌ها خواهد شد. برای هم زدن زرشک‌ها، دسته‌های قابلمه را با احتیاط بگیرید و به‌آرامی تکان دهید تا خوب مخلوط شوند.

نکات مهم

وقتی کار به انتها نزدیک شد، وانیل و هل را به مربای زرشک اضافه کنید.

  • حال می‌توانید با یک قاشق چوبی یا استیل تمیز، به‌آرامی به مخلوط کردن مواد بپردازید.
  • بعد از اینکه مربا کمی سفت شد و قوام آمد، گاز را خاموش کنید.
  • مربا را در هوای آزاد قرار دهید تا کاملاً خنک شود.
  • حال مربا را داخل شیشه درب‌دار بریزید و درون یخچال بگذارید.
  • توصیه می‌شود مربای زرشک را بلافاصله پس از طبخ، مصرف نکنید. اجازه دهید تا مربای زرشک شما ۲ تا ۳ روز در یخچال باقی بماند.

 

نکات تکمیلی برای پخت مربای زرشک

در این بخش به ارائه نکاتی برای تهیه مربای زرشک می‌پردازیم.

  • همان‌طور که اشاره شد، مقدار شکر مورد استفاده در مربای زرشک بنا به ذائقه شما و خانواده‌تان متفاوت است. بنابراین برای شیرین‌تر شدن مربا می‌توانید شکر به آن بیفزایید.
  • به‌جای استفاده از جوهر لیمو می‌توانید از آب‌لیمو نیز استفاده کنید. اما توجه کنید که یکی از عمده دلایل شکرک یا قندک زدن مربا، زیاد جوشیدن آن در حین پخت است.
  • اگر مربا کم بجوشد نیز، احتمال کپک زدن زیاد می‌شود. بنابراین نیاز است توجه ویژه‌ای به زمان جوش مربای زرشک داشته باشید.
  • در مدت‌زمان کوتاه طبخ مربا، ممکن است شکر کاملاً با آب و زرشک مخلوط نشود! این امر ممکن است باعث شکرک زدن مربا در آینده شود. بنابراین سعی کنید شکر را قبل از استفاده آسیاب کنید.
  • توجه کنید، شکری که آسیاب کرده‌اید در آب ولرم به‌مراتب راحت‌تر و بهتر از آب جوش یا سرد حل می‌شود.

 

نکات پخت مربای زرشک

در قاعده کلی، تهیه انواع مربا با پختن میوه‌ها و … با شکر و شهد صورت می‌گیرد. اما برای بیشتر مرباها باید نکاتی را رعایت کنید تا مربای شما خوشمزه شده و رنگ، لعاب و قوام خوبی داشته باشد. برای میوه‌های شیرین بهتر است از نسبت کمتری شکر نسبت به میوه یا ماده اصلی استفاده کنید. اما در مورد میوه‌های ترش، بالعکس خواهد بود. امیدواریم این مربای خوشمزه را تهیه کرده و در کنار خانواده از مصرف آن لذت ببرید.

پیشنهاد اسکای پیا برای شما:

شاید براتون جالب باشه:
تخم مرغ اسکرامبلی با پنیر
اشتراک گذاری

درباره نویسنده

یک پاسخ قرار دهید