۴ دستور پخت غذا با مایکروویو

0

دستگاه‌های مایکروویو امروزه پای ثابت آشپزخانه‌ها هستند. دستور پخت غذا با مایکروویو آسان است و زمان تهیه غذا را کاهش می‌دهد. از گرم کردن غذا گرفته تا پختن غذاهای خوش آب و رنگ؛ همه کارهایی است که می‌توانیم آن‌ها را به این دستگاه بسپاریم. در این مقاله قصد داریم غذاهای قابل تهیه با این دستاورد تکنولوژی را معرفی کرده و نکاتی درباره آن بیان کنیم.

دستور پخت غذا با مایکروویو

پخت غذاهای مختلف با ماکروویو

برخی از افراد فقط برای گرم کردن غذا از مایکروویو استفاده می‌کنند؛ اما غذاهای زیادی وجود دارند که می‌توان آن‌ها را در مایکروویو  تهیه کرد. در ادامه این بخش به تعدادی از این غذاها اشاره می‌شود:

 

۱- پخت غذا با مایکروویو – ماهی

ماهی یکی از غذاهایی است که می‌توان آن را در ماکروویو در کنار پختن، برشته کرد. برای پخت ماهی با ماکروویو، ابتدا دستگاه را گرم کرده و بعد ماهی مزه دار شده با آب‌لیمو و کره را درون دستگاه بر روی سه‌پایه فلزی قرار دهید. زمان مورد نیاز برای پخت ماهی با مایکروویو بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با قدرت ۶۰ درصد خواهد بود که در این مدت‌زمان لازم است یک‌بار ماهی زیرورو شود.

دستور پخت ماهی با مایکروویو

۲- پخت غذا با مایکروویو – میگو

برای پخت میگو با ماکروویو  ابتدا باید ظرف آبی که شامل ۲ لیوان آب، یک قاشق نمک و فلفل است را در مایکروویو با توان ۱۰۰ درصد قرار دهید تا به نقطه‌جوش برسد. بعد از جوشیدن آب می‌بایست میگوهای پاک‌شده را در داخل آب ریخته و به مدت ۶ الی ۸ دقیقه با همان قدرت در دستگاه مایکروویو قرار دهید تا کاملاً پخته شود. بعد از پخت کامل می‌توانید میگوها را با سسی که به روش زیر تهیه می‌شود آغشته کرده و با جعفری نیز تزئین کنید.

شاید براتون جالب باشه:
واویشکا، غذایی سریع و مقوی

روش تهیه سس میگو

برای تهیه این سس، کره را در یک ظرف پیرکس به مدت ۱ دقیقه در مایکروویو  با توان ۱۰۰ درصد قرار دهید. بعداز این مرحله آرد را به کره اضافه کرده و به مدت ۲ دقیقه دیگر نیز با همین قدرت اجازه دهید تا تفت بخورد. در گام بعدی شیر را کم‌کم داخل آرد و کره بریزید و نمک و فلفل را نیز به آن اضافه کنید. حال لازم است به مدت ۳ دقیقه با گرمای ۵۰ درصد مجدداً آن را در مایکروویو  قرار دهید تا سس غلیظ شود. در پایان این ۳ دقیقه می‌توانید خامه را به سس اضافه کنید.

دستور پخت میگو با مایکروویو

۳- پخت غذا با مایکروویو- پیتزا

برای تهیه پیتزا باید خمیر را در ابتدا بر روی سه‌پایه فلزی مایکروویو به مدت ۱ تا ۲ دقیقه با توان ۶۰ درصد قرار دهید؛ سپس سطح خمیر را می‌بایست با سس گوجه‌فرنگی بپوشانید و بر روی آن کمی پنیر پیتزای رنده شده بریزید. در قدم بعدی تمام مواد پیتزا را با قطری نازک بر روی خمیر آماده‌شده ریخته و لابه‌لای آن را نیز با پنیر بپوشانید. در این مرحله پیتزا را بر روی سه‌پایه فلزی قرار دهید و به مدت ۶ تا ۸ دقیقه مایکروویو را در حالت ۶۰ درصد گرما و وضعیت گریل تنظیم کنید تا پیتزا پخته و برشته شود. بعد از ۳ دقیقه پنیر را به پیتزا اضافه کرده و اجازه دهید عملیات پخت به‌صورت کامل انجام گیرد.

۴- پخت غذا با مایکروویو- گراتن سیب‌زمینی

برای تهیه این غذا باید سیب‌زمینی‌ها را بعد از پوست گرفتن به‌صورت ورقه‌های نازک برش داده و در ظرفی با عمق کم قرار دهید تا به مدت ۸ تا ۱۰ دقیقه با گرمای ۱۰۰ درصد پخته شود. در این مرحله ظرف را بیرون آورده و مقداری نمک و فلفل و سس سفید به همراه مقداری پنیر پیتزا روی سیب‌زمینی‌ها بریزید و دوباره آن را به مدت ۵ تا ۷ دقیقه با همان قدرت قبلی در ماکروویو  قرار دهید.

شاید براتون جالب باشه:
۵ روش خلاقانه در تزئین گلدان‌ های خانه

 

دستور پخت کراتن سیب زمینی با مایکروویو

مزیت‌های استفاده از مایکروویو 

در کنار همه دستاوردهای تکنولوژی مدرن، اجاق‌های ماکروویو دستگاه‌هایی هستند که می‌توانند کارهایی مانند گرم کردن و تهیه برخی از غذاها را آسان کنند؛ چرا که در کنار سرعت زیاد، شرایط نگهداری آسانی دارند. همچنین این دستگاه دارای ویژگی‌های دیگری نیز است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره خواهد شد. پخت غذا با مایکروویو راه‌های آسانی دارد ولی نیاز است به این نکات توجه لازم را داشته باشید.

  • گرم کردن غذا با مایکروویو کمک می‌کند تا به مواد و بافت غذا آسیبی وارد نشود و خواصی مانند قند، پروتئین و ویتامین‌های موجود در غذاها در اثر گرم شدن حفظ شود.
  • برای پختن برخی از غذاها در این نوع از دستگاه‌ها نیازی به استفاده از آب نیست. این ویژگی در پختن سبزی‌ها بسیار مقبول است؛ چرا که به حفظ ویتامین و مواد مغذی سبزی کمک می‌کند.
  • استفاده از روغن با استفاده از مایکروویو به حداقل می‌رسد و یا با توجه به ذائقه افراد می‌توان روغن را نیز از غذا حذف کرد.
  • عملیات پخت بسیار سریع‌تر از اجاق‌گازهای سنتی و معمولی انجام می‌شود.

۶ نکته قابل‌ توجه در استفاده از مایکروویو  

  1. برای مصرف غذاهایی که در ماکروویو آماده‌شده‌اند باید بعد از گرم، شدن و یا پختن به مدت ۳۰ ثانیه صبر کنید.
  2. غذاهایی که با ماکروویو یخ‌زدایی می‌شوند باید به‌سرعت مصرف شوند؛ زیرا امکان فساد و آلودگی چنین غذاهایی بیشتر است.
  3. نباید از ظروف پلاستیکی معمولی برای گرم کردن غذا در مایکروویو استفاده کرد.
  4. قرار دادن تخم‌مرغ درسته در فر ممکن است باعث منفجر شدن تخم‌مرغ شود.
  5. وقتی دستگاه روشن و در حال کار کردن است می‌بایست از آن فاصله بگیرید.
  6. با توجه به نظر محققان نباید استفاده از دستگاه مایکروویو  همیشگی و دائمی باشد.
شاید براتون جالب باشه:
30 ایده بکر برای برای تزئین خانه با گلدان گیاه هوایی یا تیلاندسیا

 

تهیه و پخت غذا با مایکروویو

با توجه به رشد تکنولوژی و ورود فناوری‌های نوین در خانه‌های امروزی، استفاده از دستگاه‌هایی که موجب افزایش سرعت در کارها می‌شوند، بسیار چشمگیر است. در این راستا دستگاه‌هایی مانند ماکروویو می‌توانند فرآیند پختن و گرم کردن غذاها را بسیار سریع‌تر از اجاق‌گازهای سنتی انجام دهند. البته در کنار تمام مزایای استفاده از این دستگاه‌ها برای پخت‌وپز، مضرات احتمالی هم ممکن است وجود داشته باشد؛ اما تاکنون آماری دقیق مبنی بر تهدید سلامتی با این دستگاه گزارش نشده است. شما می‌توانید با رعایت احتیاط‌های لازم و مدیریت استفاده از آن خطرات احتمالی را کاهش دهید.

 

پیشنهاد اسکای پیا برای شما:

 

اشتراک گذاری

درباره نویسنده

یک پاسخ قرار دهید